Adaptační kurz šestého ročníku


Začátek školního roku se nesl pro nové šesťáky ve znamení adaptačního kurzu. Tak jako každý rok, i letos vyrazili třídní učitelky se svými žáky do rekreačního zařízení Vyhlídka v Blansku. Přesto, že pobyt byl stanovený na přelom září a října (30. 9. – 2. 10. 2024), počasí vyšlo dokonale. Přes den bylo na podzimním sluníčku příjemně, a proto směřovala většina aktivit do venkovních prostor. Mezi seznamovacími aktivitami se objevilo například bingo, podzimní sněhová koulovačka, bojovka i přenos vejce nebezpečnou džunglí.

Na začátku pobytu si každý vylosoval svého tajného přítele, kterému měl po celý pobyt nenápadně zpříjemňovat drobnými službičkami (např. nachystat sklenici s čajem, podržet dveře, usmát se, …). Nechyběla ani tvorba třídních triček, dopolední výlet do přilehlé vesničky s malým obchůdkem, show „Pokoje mají talent“ a závěrečná diskotéka.

Dle ohlasů zúčastněných se adaptační kurz povedl, líbilo se prostředí, jídlo chutnalo, s aktivitami vesměs spokojenost, jediným „rušivým elementem“ bylo vzájemné klepání na dveře a tvrdé matrace.

-Mgr. Monika Svobodová-