Návštěva žáků ze Slovenska v rámci projektu Erasmus+


Minulý týden jsme s radostí přivítali na naší škole šest žáků 6. ročníku ze slovenské soukromé základní školy, kteří k nám přijeli společně s paní ředitelkou. Jejich návštěva byla součástí eTwinningového projektu zaměřeného na způsoby trávení času na digitálních technologiích – diskutovali jsme klady i zápory digitálního světa a hledali možnosti, jak přestávky trávit jinak než s mobilem v ruce. Naši žáci ze 7. B se do projektu zapojili v rámci povinně volitelného předmětu Digitální seminář.


Slovenští žáci měli pestrý program. Samostatně si užili návštěvu Aqualandu Moravia, procházky po historických památkách Brna a exkurzi do ZOO Brno, kde si vyzkoušeli aktivity v angličtině. Nechyběla ani návštěva pavilonu Anthropos.


Společné aktivity s našimi žáky zahrnovaly například interaktivní program ve VIDA centru nebo blok anglické konverzace, během něhož žáci tvořili komiksy na téma „Můj kamarád robot“. Kromě toho se věnovali digitálním aktivitám, jako je 3D tisk, programování LEGA, robotika nebo Minecraft Education. Volné chvíle si užili při hrách na školním hřišti a při společné prohlídce školy.
Návštěva byla pro obě strany obohacující a těšíme se na další spolupráce v rámci tohoto mezinárodního projektu!


-Mgr. Pavel Čureček-