Výlet do Prahy 5. A a 5. B


V pátek 27. 9. 2024 jsme se jako tradičně v pátém ročníku vydali na výlet do Prahy. Cesta vlakem nám rychle uběhla a naše první cesta metrem vedla na Václavské náměstí. U sochy svatého Václava nám začala komentovaná prohlídka a náš průvodce ji doprovázel mnohými vtipnými průpovídkami.

Další zastávkou bylo Národní divadlo a pak jsme pěšky vystoupali na kopec s Petřínskou rozhlednou. Kdo chtěl, mohl se pobavit v zrcadlovém bludišti, ale někoho mnohem více lákalo sbírání kaštanů. Na střídání stráží na Pražské hradě jsme dorazili právě včas a pak už nás čekala prohlídka chrámu svatého Víta, Zlaté uličky a Daliborky. Po Zámeckých schodech jsme sešli na Malou Stranu a kochali se krásami Valdštejnské zahrady, kde nás nejvíce zaujali kapři koi a volně se pohybující pávi. Přes Karlův most jsme se vrátili na Nové Město pražské a zastavili se v Betlémské kapli a blízkém podzemí.

Celý den nám krásně svítilo sluníčko, ale u orloje začalo pršet. Po krátké přeháňce jsme už unaveni spěchali na vlak. Děti si z výletu odvezli nejen drobné suvenýry, ale i spoustu krásných zážitků.

-Mgr. Jana Škrdlová-