Výlet devátého ročníku do Prahy: Nezapomenutelné zážitky


Devátý ročník naší školy se vydal na nezapomenutelný výlet do Prahy, který proběhl 29. a 30. května. Během těchto dvou dnů jsme měli možnost poznat hlavní město České republiky z blízka a zažít několik zajímavých aktivit.
Navštívili jsme Americké centrum, kde jsme diskutovali s americkým diplomatem a jeho dcerou, kteří v ČR pobývají již tři roky. Tato interaktivní diskuze nám poskytla cenné informace o možnostech studia a práce v Americe, americké kultuře, historii a vztazích mezi našimi zeměmi.


Večer jsme se vydali do divadla ABC, kde jsme shlédli představení “Bílá nemoc” s Miroslavem Donutilem v hlavní roli. Byla to skvělá příležitost porovnat divadelní hru s její psanou podobou, které jsme se věnovali ve škole.
Další zastávkou byla Poslanecká sněmovna parlamentu České republiky. Zde jsme měli možnost vidět jednání poslanců, tentokrát na téma důchody, a dozvědět se více o fungování našeho demokratického systému.
Náš výlet zahrnoval také prohlídku Národního muzea, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o české historii, umění a vědě. Poté jsme se vydali na historickou procházku po Praze a řekli si více o známých i méně známých místech.


Program byl opravdu nabitý a náročný, ale všichni jsme si ho moc užili. O vstřebávání nových zážitků svědčila i zpáteční cesta, kterou skoro všichni ve vlaku prospali. Byla to jedna z posledních společných akcí našich deváťáků a byla skvělá!

-Pavla Potočková a Kristýna Dostalová-