Exkurze do Prahy – 9.B


Ve dnech 25. a 26. května 2023 se vydala třída 9.B společně s pedagogickým doprovodem na exkurzi do Prahy, kam nás pozvala paní starostka Petra Quittová. Hlavním cílem návštěvy byly komentované prohlídky Poslanecké sněmovny ČR a Senátu ČR, které nám přinesly zajímavý pohled do fungování našeho parlamentu. Měli jsme příležitost nahlédnout do prostor, ve kterých naši zástupci vytvářejí zákony a rozhodují o budoucnosti naší země. Byli jsme fascinováni atmosférou a vážností, která vládne v těchto důležitých institucích.

Navštívili jsme také Muzeum fantastických iluzí, kde jsme se neustále divili optickým klamům, zázrakům perspektivy a dalším tajemným jevům. Byla to skvělá příležitost k procvičení našich smyslů a vnímání světa kolem nás.

Noc jsme strávili v Botelu Vodník. Ubytování na lodi bylo útulné a poskytovalo nám skvělý výhled na okolní řeku. Probuzení a bohatá snídaně na vodní hladině byly nevšedním zážitkem.

Celý výlet byl pro nás skvělou příležitostí, abychom se více seznámili s hlavním městem naší země a získali neocenitelné poznatky o politickém dění v naší zemi. Jsme velmi vděční a mnohokrát děkujeme paní starostce Petře Quittové za její pozvání a finanční podporu, která nám umožnila tuto nezapomenutelnou zkušenost.

-Mgr. Pavel Čureček-