Setkání žáků 6. A s paní starostkou


A co vlastně ta starostka vůbec má na práci?“ zněly otázky šesťáků ze ZŠ Řehořova, zatímco mířili v rámci výuky výchovy k občanství na radnici. Někteří žáci sice nesli nelibě, že musí takovou dálku ujít po svých, podobné protesty ale nemohly zkazit nadšení, se kterým 6. A kráčela vpřed.

Po usazení na radnici, přímo v pracovně paní starostky Petry Quittové, byla mládež zpočátku mírně nejistá, nervózní, ale i přesto se nakonec překonala a po chvilce ostychu se paní starostky začala vyptávat.

„Kdy jste se rozhodla stát starostkou?“

„Co se plánuje tady v Černovicích nového?“

„Kolik tady na radnici pracuje lidí?“

„Máte jenom místostarostky, nebo máte i nějakého místostarostu?“

„Mohli bychom si dát tady tyhle sušenky?“

Paní starostka trpělivě a s úsměvem na každý z dotazů, dokonce i na poslední zmíněný, odpovídala. Poté se role vyměnily, tentokrát žáci měli odpovídat, co by v Černovicích uvítali nového a co by se jim líbilo. Žel, na to, aby byly položeny všechny dotazy a vyřčeny všechny komentáře nezbývalo dostatek času, čas je prostě neúprosný a čím více někoho něco baví, tím utíká rychleji.

Po cestě zpátky se někteří dále doptávali svého pedagogického dohledu na další dotazy, zajímalo je toho prostě mnoho. Kdyby mohli, zůstali by na radnici minimálně další hodinu. I přesto ale toto zpestření bylo mezi nimi vítané.

-Bc. Václav Kulovaný a žáci 6. A-