Judo News III.


Opět se hlásíme s informacemi o činnosti zájmového kroužku a oddílu judo na zdejší škole.

V první řadě by jsem chtěl mezi nás pozvat nové zájemce o tento olympijský sport a členům, kteří po prázdninách ještě nenašli cestu na trénink připomenout, že stále cvičíme v pondělí od 16:00 do 17:30 a ve čtvrtek od 16:30 do 17:00 hodin. Na konci školního roku se nám nepodařilo dát dohromady závěrečnou informaci a tak si ji dovolím spojit s dalšími akcemi v září.

Školní rok jsme ukončili trojicí závodů a to Řečkovickým nářezem, kde zabojovali naše mláďata a mladší žáci. Kristýna Knotková a Tamara Skoupá obsadili první místo, Ema Zapletalová druhé a Tobiáš Lorenc a Filip Raška pak třetí.

Naše trenérka Ivana Králíková vyrazila jak členka reprezentačního družstva ČR na Mistrovství Evropy masters do Řecka, kde vybojovala krásné 3. místo. A sezonu jsme uzavřeli účastí Lucie Zatloukalové na Olympiádě dětí a mládeže, kam byla nominována do družstva reprezentujícího Jihomoravský kraj.

V obdobném tempu jsme pak zahájili i nový školní rok.

Ještě o prázdninách jsem se zúčastnili Mezinárodní velké ceny Bratislavy masters kde jsme si ze soutěže s účastí 6-ti států dovezli čtyři stříbrné madaile. A to Jiří Bačovský, Ivana Králíková a Luboš Zapletal. Čtvrtou medaili pak získala Lucie Zatloukalová, která se s námi sice jela jen podívat, ale pro nedostatek lehkých vah v kategorii žen ji mimořádně povolili start a stala se tak ve 14-ti letech nejmladší veteránkou.

Další soutěží byl Mezinárodní Mizuno Brno cup, kde v soutěži se zastoupením 10-ti států zabojovala Kateřina Sedláčková a obsadila 9. místo. Bohužel si svůj díl smůly vybrala Lucie Zatloukalová, když v prvním, prakticky již vyhraném zápase, udělal chybu a nepostoupila z vyřazovací skupiny.

Trenéři Ivana Králíková a Jiří Bačovský se v rámci reprezentačního výběru ČR kategorie masters zúčastnili Mistrovství světa masters v Krakowě, kde se utkalo více jak 800 závodníků ze 60 států. Ivana Králíková po prodlužovaném zápasu (z důvodu nerozhodného stavu) s Mongolskou reprezentantkou skončila na 4. místě. Jiří Bačovský skončil sedmý, kdy po zranění v předchozím zápase již v zápase o postup do finalové skupiny na reprezentanta Francie.

A září jsme uzavřeli Velkou cenou a Krajským přeborem st. žáků v Adamově, kde Tamara Skoupá, Julie Zatloukalová, Michal Mega a Filip Raška získali bronzové medaile. Vojtěch Dostál pak třetí místo v Krajském přeboru st. žáků, kdy se v jeho kategorii rozhořel velký boj, který skončil shodnými výsledky na prvních třech místech a protože nebylo možné stanovit vítěze, soutěž se rozhodla až posledním možným způsobem a to na váze. Vojta byl bohužel z této trojice nejtěžší, takže skončil na třením místě.

-Jiří Bačovský, trenér-